Louis Roederer Rosé 2006
Viinin väri on kauniin vaaleanpunainen, pirteässä tuoksussa on persikkaa, vadelmaa ja punaisia viinimarjoja. Maun hentoa nuorta hedelmäisyyttä hallitsee kirpeä karpaloisuus, mutta varsinainen hapokkuus on melko maltillista. Tyylikäs, mutta turhan nuori ja lähinnä maultaan hiukan raaka viini, jonka potentiaalia on tässä vaiheessa hankala arvioida. Oli tällaisenaan kuitenkin aivan loistava juomakumppani joulun kalapöydälle! 88
Henriot 1996
Kauniin kullankeltainen, asialliset kuplat. Tuoksu on voimakkaan hedelmäinen, jossa ananasta, punaisia omenia ja inkivääriä. Maussa mehukasta sitruunaa ja paahteisia sävyjä, saksanpähkinää. Tämä on selvästi kypsemmän oloinen kuin edellinen pullo samaa viiniä, tässä kypsän samppanjan sävyt ja nuorekas hapokkuus muodostavat onnistuneen, tasapainoisen ja erittäin nautittavan kombinaation. Henriot tekee kautta linjan hienoja viinejä ja tämä ysikutonen on siitä oivallinen esimerkki. Onneksi näitä on vielä muutama jäljellä. 93
Vaihteeksi myös hiukan muutakin kuin samppanjaa:
Gould Campbell Vintage Port 1985
Väri on melko tumman punainen, lähinnä vain reunoilta hieman ruskehtava. Viini tuoksuu rusinoille ja viikunalle, maussa on ensin pippuria ja kirsikkaa, joskin hedelmä tuntuu alusta ehkä aavistuksen kuivuneelta. Siirappinen ja tasaisen makea jälkimaku viipyileee kuitenkin pitkään suussa ja siloittelee kokonaisuuden mukavaksi. Kyllä tällaista ainakin kerran vuodessa juo mielikseen. Dekantoitu noin 7 h ennen maistamista. 91
Chateau Musar 1999
Viimeinen pullo Alkon poistosta muutama vuosi sitten kohtuulliseen hintaan hankituista. Tämä viini tuoksuu ihan Musarille – tuoksu on siis varsin voimakas ja siinä on päällimmäisenä ylikypsä hedelmä, lähinnä luumu ja lisänä hiukan viikunaa. Maku jatkaa samaa teemaa kevyen makeuden säestämänä. Viini on aika hyvässä tasapainossa ja kauniisti kehittynyt (kestää kyllä aikaa varmasti edelleen). Omintakeinen viini, laadukas mutta ei erityisen hienostunut, joten jakaa toki mielipiteitä. Itse kyllä juon mielelläni ainakin ruuan kanssa. Dekantoitu noin 4 h ennen maistamista. 90
Kommentit
Lähetä kommentti