Ei dekantoitu, slow-ox runsaat kaksi tuntia ennen nauttimista. Jossain määrin rustiikkisessa mutta alkuperältään silti kyllin tyylikkäässä, sävyiltään tummahkossa tuoksussa on mansikkaa ja sitä hennompaa mustikkaa, näiden rinnalla rautaa ja mineraalisuutta, sekä kohtuudella kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen ja sammalen sävyä.
Suussa mansikka tukevoituu ja tasapainottuu selväpiirteisellä Gevreyn salmiakkisella sävyllä sekä tätä hennommalla lihaisalla elementillä. Jälkimaku on mehukas, vaikka sopivan hapokkuuden rinnalla onkin myös selvä annos tanniinisuutta. Tässä vanhojen köynnösten kyläviinissä on nyt mainio tasapaino (aivan vasta-avattuna viini tuntui selvästi kireämmältä), sopusuhtaiset mittasuhteet ja sopiva kypsyys - voisin varovasti veikata tämän olevan elinkaarensa parhaassa vaiheessa juuri nyt. 92
Kommentit
Lähetä kommentti