Dekantoitu 2,5 tuntia ennen maistamista: tummanpunaisen viinin väri taittuu reunalta aivan aivan aavistuksen rusehtavaksi. Tiivissä tuoksussa on sikarilaatikkoa, mustaherukkaa, mustikkaa ja lyijykynän kuorta. Maussa on mustaherukoita, mustetta, tuoreita kirsikoita ja nahkaa: hedelmä on suhteellisen runsasta ja jo mukavasti kypsynyttä, mutta tanniinit ovat vuosikerralle tyypillisesti viinin ikään suhteutettuna yhä huomattavan tiukat ja kiristävät suussa pitkän jälkimaun rinnalla.
Dekantterissa viipyminen tekee tälle kuitenkin pelkästään hyvää, ja 4-5 tunnin jälkeen makuun alkaa muodostua jo varsin miellyttävää tasapainoa tanniinien tasoittuessa. Samalla tuoksuun ilmestyy ripaus hienoa eksoottista mausteisuutta. Viini on kokonaisuutena jopa aavistuksen askeettinen ja niukka, mutta piirteiltään silti täysin klassinen, moitteettomasti viimeistelty Pauillac. Pelkästään ensivaikutelman perusteella arvioituna pisteitä olisi karttunut pari vähemmän. 94
Kommentit
Lähetä kommentti