Tiiviissä tuoksussa on nokkosen lehtiä, valkoisia herukoita, orvokin kukkia ja ripaus sitruunaa. Maku on suun täyttävästi raikkaan omenainen ja samalla pirteästi limen sekä sitruunan sävyttämä. Jälkimaku on pitkä ja vahvasti hapokas, tämä viini kestää ja kypsyy vielä vuosia. Kokonaisuus on premier cru -viiniksi hienon sileä ja viimeistelty sekä ikäänsä nähden hienossa tasapainossa, vaikka nyansseista iso osa varmasti onkin vielä piilossa. Hienostuneisuutta enemmän kuin runsautta tai voimaa. 91
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti