Dekantoitu runsas tunti ennen maistamista. Tämä viini on aromeiltaan jo selvästi kypsyneen oloinen ja samalla runsaahkon hedelmäinen: omenaa, papaijaa ja persikkaa sekä trooppiseen suuntaan taittuvia hedelmäsävyjä mukavasti säestävää hentoa limen ja mineraalisuuden tuntua. Tuoksua hivenen yksinkertaisemmassa maussa vuorottelevat vihreä omena ja lime lempeään mineraalisuuteen verhottuna. Vaikka viini tuntuu jo varsin sopivasti kypsältä, erottuu jälkimaussa vielä ripaus nuorekasta nokkosenlehtien säestämää terävyyttä. Miellyttävä ja helposti lähestyttävä viini kaiken kaikkiaan. 91
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti