Slow-ox pari tuntia + reilu tunti dekantterissa ennen maistamista. Hienostuneen intensiivisessä, terroirin mukaisessa tuoksussa on hyvin tummasävyistä hedelmää ja marjaa: granaattiomenaa, hapankirsikkaa ja boysenmarjaa. Näiden rinnalla hennompia aromeja erottuu yllin kyllin: hentoa lehtikompostin sävyä, salviaa, mustapippuria sekä reilu ripaus burgundimaisuutta salmiakin ja sitä säestävän mineraalisuuden saattelemana.
Mausta erottuu tuoksuun verrattuna myös uusia, hiukan bordeaux'maisia sävyjä kuten nahkaa ja tupakkaa. Hapankirsikka sävyttyy luumuisella häivähdyksellä ja jälkimaussa on erottuvaa raudan sävyä. Hapokkuus, jonka alta tanniinisuutta ei juuri erotu, on järkevästi annostellun ja tasapainoisen oloista. Maku on sopivan vahva ja sopivan hapokas, tyylikästä voimaa ilman ylitsepursuavaa runsautta. Tämä viini tuntuu tavallaan onnistuneelta bordeaux'n ja burgundin synteesiltä, ja on joka tapauksessa yhtä lailla myös omalle alkuperälleen uskollinen. Jo hieman kypsynyt, elegantti viini: hienosti juotavissa tässä vaiheessa, mutta kärsivällinen kellaroija päässee tutustumaan tähän tulevaisuudessa luultavasti vieläkin upeampana. 94
Mausta erottuu tuoksuun verrattuna myös uusia, hiukan bordeaux'maisia sävyjä kuten nahkaa ja tupakkaa. Hapankirsikka sävyttyy luumuisella häivähdyksellä ja jälkimaussa on erottuvaa raudan sävyä. Hapokkuus, jonka alta tanniinisuutta ei juuri erotu, on järkevästi annostellun ja tasapainoisen oloista. Maku on sopivan vahva ja sopivan hapokas, tyylikästä voimaa ilman ylitsepursuavaa runsautta. Tämä viini tuntuu tavallaan onnistuneelta bordeaux'n ja burgundin synteesiltä, ja on joka tapauksessa yhtä lailla myös omalle alkuperälleen uskollinen. Jo hieman kypsynyt, elegantti viini: hienosti juotavissa tässä vaiheessa, mutta kärsivällinen kellaroija päässee tutustumaan tähän tulevaisuudessa luultavasti vieläkin upeampana. 94
Kommentit
Lähetä kommentti