Didier Dagueneau Silex 2012
Tuoksussa trooppisen hedelmäiset persikan ja mangon sävyt yhdistyvät lempeän virkistävään mineraalisuuteen ja kesäiseen kukkaniityn sävyyn. Viinin avautuessa lasissa mukaan tulee myös ananaksen aromia, ja aiemmat trooppiset sävyt vahvenevat vähitellen.
Maku on mehukas, siinä on hennohkosti trooppista hedelmäisyyttä, jota ensin raikastaa omenainen elementti, ja sitten jälkimaussa mineraalisuus sekä limen kuori vielä lisää. Mainio viini lajissaan, mutta ehkä lähinnä rypäleensä (100 % sauvignon blanc) johdosta kuitenkin keveähkö ja jotenkin yksitarinainen, ainakin verrattuna parhaimpiin ja sädehtivimpiin (burgundin) chardonnay-teoksiin. 92
Remoissenet Père & Fils (Domaine) Clos Vougeot Grand Cru 2009
Dekantoitu nopeasti ja nautittu sen jälkeen n. 2,5 h aikana. Tuoksun muhkean voimakkaissa sävyissä on ennen kaikkea tummaa marjaa: mustikkaa ja hieman boysenmarjaa. Näiden rinnalta erottuu lakritsia, savua, turvemullalla sävyttyvää mineraalisuutta, vanhan suutariliikkeen nahkaista aromia ja jo tässä iässä aavistus kypsyneelle burgundille tyypillistä lehtikarikkeen sävyä.
Maku on yllättävänkin lempeän ja sileän mustikkainen, mukana on myös kevyttä savuisuutta ja tuoksua seurailevaa mineraalia. Kokonaisuutta kyyditsee vuosikerran mukainen, riittävä hapokkuus ja kevyt ripaus tanniinia jälkimaussa. Oikein miellyttävän tasapainoinen, puhdassävyinen ja hiukan kypsyyttä saanut punainen burgundi - tyylikäs Vougeot'ksi! Kyllähän tämä viini varmasti kellarissa kypsyy ja kehittyy edelleen, mutta mahtaneeko absoluuttisesti enää kovin paljon nykyisestä parantua? 93
Kommentit
Lähetä kommentti