Lempeän suoraviivaisessa tuoksussa on tyypillisiä punaisen burgundin aromeja: mustetta, maatiaisluumuja ja kypsiä punaisia herukoita höystettynä ripauksella multaista maaperän ja mineraalisuuden tuntua ja tupakkaa. Maku on mutkattomasti hedelmäinen tuoksun ja vuosikerran mukaisissa kypsissä sävyissä, joita siisti hapokkuus ja pieni tanniinien tuntu mukavasti säestävät. Miellyttävä, jo nyt sopivaksi kehittynyt, yksinkertainen mutta oikein maukas kyläviini. 88
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti