Ei-dekantoitu, slow-ox muutaman tunnin ennen maistamista. Lempeänsävyisestä ja vahvapiirteisestä tuoksusta erottuu selvimmin kypsää luumua ja mustetta sekä tummia kirsikoita siinä rinnalla, lisäksi hentoista mansikkasurvoksen sävyä, jonkin verran tallin aromia ja hieman mustaherukan lehtien tuntua.
Maku on tuoksuun verrattuna hieman jylhempi ja niukemmin hedelmäinen, mutta samaa maukasta luumuisuutta on tässäkin, ripaus myös mustikkaa, lisänä salvian ja rosmariinin sävyttämää yrttisyyttä sekä häivähdys nahkaa. Jälkimaku on mukavan pitkä ja aika mehukas, vaikka viinin jykevät, viileäsävyiset ja hivenen särmikkäät tanniinit siitä melko selvästi erottuvatkin. Kokonaisuus on joka tapauksessa oikein mukavasti nautittavissa nyt: tämä viini kestää varmasti vielä hyvän tovin kellarointia sävyjen heleyden juurikaan kärsimättä, mutta tanniineilla saattaa sen sijaan olla hyvä mahdollisuus tästä vielä pehmentyä. 93
Kommentit
Lähetä kommentti