Ravintolakäynnin yhteydessä tuli maistettua lasillinen Tarlantin sokerilisäyksetöntä vakiosamppanjaa - onpa oivallinen lähtötason viini ja raikas kesäjuoma! Tuoksu on runsaan hedelmäinen, ja voi sekä toffee pyöristävät sitä vielä lisää. Maussa on raikasta vihreää omenaa ja hienoa mineraalisuutta, chardonnay tuntuu hallitsevimmalta, vaikka tämä onkin suurin piirtein tasasekoitus kaikkia kolmea lajiketta. Osaa non dosé -viinejä vaivaa ylenmääräinen, jopa pistävä kirpeys, mutta tässä siitä ei todella ole tietoakaan. Tällä hetkellä viini on sekoitus vuoden 2006 rypäleitä sekä vanhempia réserve-viinejä, suhteellinen kypsyys on siis tästä helppoa huomata. Tämä pieni viljelijä-tuottaja Oeuillyn kylästä pitää tosiaan lisätä tulevien hankintojen pitkälle listalle. 88
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti