Päätin korkata Bdb-pruuvista saman vuoden Comtesin tieltä pudonneen pullollisen nyt, kun pruuvin viinitkin olisivat vielä etäisessä makumuistissa.
Tämän Roedererin tuoksu on runsaahko: herukanlehtiä, vihreää ruohoa ja hasselpähkinöitä käärittynä lempeän lämpimään paahteisuuteen. Maussa on vihreää omenaa ja sitä mehukkaampaa päärynää, sekä tuoksusta tuttua ruohon ja lehtien terävähköä makua. Jälkimaun limen kuoren ja sitruunan sävyt ovat aika kirpeitä, vaikkei hapokkuus kokonaisuudessaan olekaan mitenkään huomattavan runsasta.
Viini jättää hiukan ristiriitaisen vaikutelman: tuoksu tuntuu runsaudestaan huolimatta hiukan keskeneräiseltä, maku taas kaipaisi runsaampaa hedelmää reilun kirpeyden vastapainoksi. Osaltaan ongelmaa voinee ratkoa lisäkellaroinnilla, mutta osaksi kyse on varmasti myös vuosikerran ominaispiirteistä. Lisäksi pitää todeta, että ilmaantuminen ja rinnalla nautitut höyrytetyt ahvenet parsakaalirisoton kera korostivat toisena päivänä mukavasti viinin hyviä puolia erityisesti ensikulauksiin verrattuna. 90
Neljän tuoreehkon vuosikerran perusteella arvioisin myös, ettei bdb-Roedererin korkkaamiseen suuremmin kannata kiirehtiä ennen kuin viinillä on ikää hyvän matkaa toistakymmentä vuotta. Samaan hengenvetoon voisi toki toivoa, että viini viettäisi talon kellarissa näistä vuosista muutaman nykyistä enemmän - tällä hetkellä uusin myynnissä oleva vuosikerta on 2006.
Tämän Roedererin tuoksu on runsaahko: herukanlehtiä, vihreää ruohoa ja hasselpähkinöitä käärittynä lempeän lämpimään paahteisuuteen. Maussa on vihreää omenaa ja sitä mehukkaampaa päärynää, sekä tuoksusta tuttua ruohon ja lehtien terävähköä makua. Jälkimaun limen kuoren ja sitruunan sävyt ovat aika kirpeitä, vaikkei hapokkuus kokonaisuudessaan olekaan mitenkään huomattavan runsasta.
Viini jättää hiukan ristiriitaisen vaikutelman: tuoksu tuntuu runsaudestaan huolimatta hiukan keskeneräiseltä, maku taas kaipaisi runsaampaa hedelmää reilun kirpeyden vastapainoksi. Osaltaan ongelmaa voinee ratkoa lisäkellaroinnilla, mutta osaksi kyse on varmasti myös vuosikerran ominaispiirteistä. Lisäksi pitää todeta, että ilmaantuminen ja rinnalla nautitut höyrytetyt ahvenet parsakaalirisoton kera korostivat toisena päivänä mukavasti viinin hyviä puolia erityisesti ensikulauksiin verrattuna. 90
Neljän tuoreehkon vuosikerran perusteella arvioisin myös, ettei bdb-Roedererin korkkaamiseen suuremmin kannata kiirehtiä ennen kuin viinillä on ikää hyvän matkaa toistakymmentä vuotta. Samaan hengenvetoon voisi toki toivoa, että viini viettäisi talon kellarissa näistä vuosista muutaman nykyistä enemmän - tällä hetkellä uusin myynnissä oleva vuosikerta on 2006.
Kommentit
Lähetä kommentti