Perjantaina lasissa oli pitkästä aikaa rosésamppanjaa. Sokkona viiniä olisi voinut olla pelkän värin perusteella hankala tunnistaa roséeksi, niin kalpea se pientä kuparinpunaista häivähdystä lukuun ottamatta oli.
Viinin tuoksu aukeaa heti vasta-avatusta kylmästä pullosta kaadettunakin mukavan runsaana. Se on myös kauniisti kerroksekas: Päällimmäisenä ovat tummat marja- ja hedelmäsävyt , joista erottuvimpina ovat voimakas, puhdaspiirteinen kirsikka sekä boysenmarja. Näitä tukee kypsähkö, tasainen paahteisuus, ja kokonaisuuden kruunaa kermainen, jopa voihin taittuva samettisen pehmeä aromi.
Maussa on kypsää vadelmaa, hapokasta mansikkaa ja verigreippiä. Hapokkuus on vuosikerran luonteen mukaisesti tasaisen runsasta ja suuntäyttävää, ja se jättää vadelmaisen jälkimaun viipyilemään suussa varsin pitkään. Siinä missä tuoksu on jo hienosti avautunut ja moniulotteinen, on maku kokonaisuutena kuitenkin yksiulotteisempi ja sävyiltään karkeampi. Erityisesti jälkimaussa on vielä aika reilusti kirpeyttä, mikä himmentää ainakin tässä hetkessä viinin nautittavuutta. Jos näitä olisi kellarissa enemmän, olisi mukava saada tietää, asettuuko maku lopulta aloilleen tuoksun tavalla - nyt olisin pelkästään nuuhkimalla ollut valmis antamaan jopa pari pistettä enemmän. 92
Viinin tuoksu aukeaa heti vasta-avatusta kylmästä pullosta kaadettunakin mukavan runsaana. Se on myös kauniisti kerroksekas: Päällimmäisenä ovat tummat marja- ja hedelmäsävyt , joista erottuvimpina ovat voimakas, puhdaspiirteinen kirsikka sekä boysenmarja. Näitä tukee kypsähkö, tasainen paahteisuus, ja kokonaisuuden kruunaa kermainen, jopa voihin taittuva samettisen pehmeä aromi.
Maussa on kypsää vadelmaa, hapokasta mansikkaa ja verigreippiä. Hapokkuus on vuosikerran luonteen mukaisesti tasaisen runsasta ja suuntäyttävää, ja se jättää vadelmaisen jälkimaun viipyilemään suussa varsin pitkään. Siinä missä tuoksu on jo hienosti avautunut ja moniulotteinen, on maku kokonaisuutena kuitenkin yksiulotteisempi ja sävyiltään karkeampi. Erityisesti jälkimaussa on vielä aika reilusti kirpeyttä, mikä himmentää ainakin tässä hetkessä viinin nautittavuutta. Jos näitä olisi kellarissa enemmän, olisi mukava saada tietää, asettuuko maku lopulta aloilleen tuoksun tavalla - nyt olisin pelkästään nuuhkimalla ollut valmis antamaan jopa pari pistettä enemmän. 92
Kommentit
Lähetä kommentti