Leclerc Briant oli aikanaan yksi ensimmäisistä biodynaamiseen viljelyyn siirtyneistä tuottajista Champagnessa, ja samaa pioneerihenkeä sisälsi peräti kolmen eri palstaviinin sarjan luominen jo varhain yhdeksänkymmentäluvun alussa. Les Chèvres Pierreuses 2,8 hehtaarin palstaltaan on yksi alkuperäisestä kolmikosta, ja vaikka etiketeissä ei tarkempia vuosikertatietoja olekaan, on viini ilmeisesti lähinnä kahden eri vuosikerran sekoitus kerrallaan.
Tämän viinin tuoksussa on hennosti sitruunaa, pirteää omenaa sekä päärynää viimeisimmän aromin ollessa näistä selvästi hallitsevin. Lisänä on vielä hiukan paahteisuutta ja ripaus vaalean leivän sävyjä.
Maku on voimakas ja miltei ylitsepursuavan kypsä tyyliltään: tummaa rehevää omenaisuutta, jota sävyttää jouluinen, lähinnä kanelia muistuttava mausteisuus. Viini ei silti ole mitenkään veltto, sillä hapokkuus on tässä napakkaa ja terävän mineraalisuuden sävyttämänä toistaiseksi vähän kirpeän tuntuista. Runsautensa vuoksi viini on joka tapauksessa mukavasti juotavissa jo nyt, vaikka kypsytyspotentiaaliakin tästä ihan selvästi löytyy. 89
Kommentit
Lähetä kommentti