Pierre Gimonnet Special Club de Collection 2008
Nuorekkaan tiiviissä ja siten aluksi hieman varautuneessa tuoksussa on limen kuorta, tuoretta vihreää omenaa, hasselpähkinää ja briossia. Maku on tuhdisti mineraalinen ja tiukasti sitruunainen - lisävuosien myötä varmasti avautuvasta runsaasta omenaisuudesta on esillä nyt vasta päällimmäisin, tiukin ja hapokkain osuus. Jykevä mutta silti kohtuullisen lempeä sitruunaisuus maistuu suussa pitkään. Tässä viinissä on puhdaspiirteisyyttä ja tyylikkyyttä jo nyt, sekä paljon kypsytyspotentiaalia tuleville vuosille. 91Veuve Clicquot La Grande Dame 1996
Hienovireisessä tuoksussa on mangoa ja ananasta sekä kypsähköä sitruunaa. Lisänä on vielä paahtovanukasta, saksanpähkinän sävyä ja kevyen kahvin aromin sävyttämää melko runsasta paahteisuutta.
Maussa on jonkin verran kypsää paahdetun sokerin sävyä, joka vasta-avatusta pullosta tuntuu jopa hiukan oksidoituneelta, mutta tuulettuu onneksi pian pois. Rinnalla hedelmäsävynä erottuu lähinnä omenaa, joka on yhä varsin tuoreen oloista. Pitkässä jälkimaussa korostuu tässä iässä yhä tiukka hapokkuus ja jonkin verran kireä ja kirpeä sitruunaisuus. Varsinkin maun suhteen hiukan äkkiväärän tuntuisen viinin sitruunaisuus tasoittuu ja pyöristyy viinin ilmaantuessa, siistien tästä lopulta hyvinkin nautittavan kokonaisuuden. 93
Vieux Chateau Certan 1964
Maistettu ensimmäisen kerran 30 min dekantoinnin jälkeen. Viinin väri on ikäisekseen varsin syvän punainen, reunassa erottuu aivan pieni aavistus tiilen väriä. Hienostuneessa ja tasapainoisessa tuoksussa on runsasta punaista luumua, seetripuuta, lyijykynää ja salmiakkia. Maussa vuorottelevat sikarilaatikko ja lyijykynä sekä tumma, hiukan kirsikalla sävyttyvä marjaisuus. Tanniinit ovat kauniisti pehmenneet ja viinissä on sopivan tuntuinen, miellyttävä ja hieman burgundimainen hapokkuus. Erittäin hieno, kypsä ja tasapainoinen, jopa nuorekkaan tuntuinen huippuviini. Kestää moitteetta sen noin 2,5 tuntia, jonka ajan juomaa riittää. 96
Chateau Suduiraut 2001
Voimakkaassa tuoksussa on aprikoosia, mangoa, papaijaa ja näitä tasapainottavaa yrttisyyttä sekä jalohometta. Suussa viini tuntuu paksun nektarimaiselta: vahvasti konsentroituneessa ja hedelmäisessä maussa on ananasta, persikkaa ja botrytistä. Viinin hapokkuus on sekin vahvaa ja hiukan nuorekkaasti terävää, vaikkakin pitkässä jälkimaussa viimeisenä maistuu raikas ja kypsynyt persikka. Tämä viini on epäilemättä vasta pitkän elinkaarensa alkutaipaleella, ja ikääntyminen tasapainottanee tätä vielä. 94
Kommentit
Lähetä kommentti