Viileän klassinen valkoinen burgundi ilman trooppisia sävyjä: sen sijaan tuoksussa on mineraalia, simpukankuorta, voita ja hieman vihreää omenaa. Maussa ei ole vielä kovinkaan paljon kypsyyttä, sen keskeisimmät elementit ovat tuore vihreä omenaisuus, lime ja kalkkikivi. Viinissä on vuosikerralle tyypillinen hieno hapokkuus, joten tätä kannattaisi kyllä yhä kypsyttää lisää. Puhdaspiirteinen viini, mutta ei sentään säkenöivän moniulotteinen, runsas tai yksityiskohdiltaan ylenpalttisen painokas. 91
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti