Domaine Zind Humbrecht Alsace Grand Cru Brand Turckheim Riesling 2014
Lempeän hedelmäisessä tuoksussa on kypsää sitruunaa, nokkosta, salmiakkia, ripaus hunajaa ja häivähdys petroliin vivahtavaa aromia. Voimakkuudeltaan ja intensiteetiltään keskivahvassa maussa on melko paljon mineraalia, ja sen rinnalla sävyinä sitruunaa, appelsiininkuorta ja fenkolia. Mehukkaasta jälkimausta erottuu terhakan hapokkuuden rinnalla ripaus makean persikan tuntua ja hunajaa muuten kuivan tuntuisessa viinissä. Varsin kiva ja ikäisekseen jo suhteellisen kypsäpiirteinen viini. 91Tarlant Rosé Zero Brut Nature
Takaetiketin mukaan tämän sokerilisäyksettömän 44 % PN / 50 % CH / 6 % PM viinin pohjavuosikerta on 2011, johon lisätty tammitynnyrissä pidettyjä réserve-viinejä. Väri on kauniin keskipunainen, ja puhdaspiirteisestä tuoksusta erottuu vadelmaa, karpaloa, sitruunaa, tuoretta omenaa ja ripaus hasselpähkinänugaan aromia. Maun vahvasta hedelmäisyydestä erottuu tuoksun mukaisia tuoreehkoja marjasävyjä sitruunankuorella terästettynä. Mehukasta jälkimakua tukevoittaa vahva, greipin ja limen sävyttämä hapokkuus. 89
Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996
Tyhjennetty ilman dekantointia muutaman tunnin aikana. Kylätason viiniksi varsin detaljikkaasta tuoksusta erottuu salmiakkia, lakritsijuurta, ruutia, rautaa ja aavistus tervaa. Hedelmä on varsinkin aluksi tiiviisti kypsän boysenmarjan sävyistä, mutta hiljalleen sen rinnalle ilmestyy myös hieman vadelmaan taittuvaa aromia.
Maussa on sopivasti painoa ja tyyliä: boysenmarjaa täydennettynä ripauksella mustikan sävyä, hieman mineraalia ja humuksisen maaperän tuntua. Jälkimausta erottuu häivähdys anista viinin vuosikerran mukaisen vahvan ja yhä hieman terävähkön hapokkuuden rinnalla. Kokonaisuus on maukas, ja hapokkuuden särmikkyys pois lukien täyttä kypsyyttä lähestyvä: tämä viini voi varmasti edelleen hieman parantua ja kehittyä muutaman vuoden lisäkellaroinnilla. 92
Kommentit
Lähetä kommentti