Dekantoitu 2,5 h ennen maistamista. Mukavan intensiivisessä, muhkean punasävyisessä tuoksussa on kypsähköä mansikkaa, granaattiomenaa, tuoretta viikunaa, ripaus lakritsia ja lämmintä turvemultaisen lehtikompostin sävyä, jota mineraalisuuden häivähdys sopivasti terävöittää.
Maku on tuoksua askeettisempi ja jossain määrin ohuen oloinen: sävyinä erottuu niukaksi kypsynyttä vadelmaa, karpaloa ja salmiakkia. Tiukka hapokkuus pitää kokonaisuutta suhteellisen vahvasti otteessaan, mutta toisaalta myös kantaa jälkimakua mukavalla tavalla. Pienellä odottelulla lopussa maistuu jo hieman tuoksun mukaista lempeäpiirteistä mansikkaa. Tämän esityksen perusteella tätä viiniä kannattaisi varmaankin malttaa kellaroida vielä selvästi lisää - viini ei uskoakseni ole parhaassa vaiheessaan nyt. 91
Kommentit
Lähetä kommentti