Jo ensimmäisten nuuhkaisujen varsin voimakas, joskin melko nopeasti taka-alalle häviävä herkkusienen tuoksu antaa viitteitä viinin myöhäisestä korkinvaihdosta (9/2011). Jatkotuoksuttelu kertoo kuitenkin paremman kuvan pitkään hiivasakan päällä kypsytetyn herkun aromeista: tummia, kypsiä omenoita, sokeroituja pikkuleipiä ja praliinia. Kokonaisuutta ryhdittää sävykäs paahteisuus sekä käsityön ja tammikypsytyksen aikaansaama krugmainen sherryparfyymi. Bollingerin kädenjälki tuntuu tämän osalta kuitenkin selvästi Krugia hennommalta ja hienovireisemmältä.
Maku on paljon tuoksua tiukempi: siinä on sitruunaa ja vihreää omenaa rotevan mutta tasaisen hapokkuuden leimaamana. Hetken ilmaantumisen myötä avautuu myös makeampia sävyjä, hunajamelonia ja akaasiahunajaa. Jälkimaku on sileä ja pitkä, tässä vuosikerran -96 tuhdit hapot eivät tosiaankaan pääse jyräämään runsasta hedelmäisyyttä alleen.
Vaikka tämän viinin tuoksu tuntuu paljon makua kypsemmältä, ei ero luo kokonaisuuteen epätasapainoa vaan ennemmin mielenkiintoisen jännitteen. Lisäkellaroinnin myötä viini varmasti muuttuu, mutta epäilen, ettei tämä ehkä parane tästä enää yhtään. Näissä on ilmeisesti jonkin verran ainakin korkinvaihdon ajankohdasta riippuvaa pullokohtaista vaihtelua, mutta tämän täytyy kyllä olla yksilö ihan parhaasta päästä. Huippuviini. 96
Kommentit
Lähetä kommentti