Tässä vakiosamppanjassa on pirteät, runsaat kuplat ja hennon paahteinen tuoksu. Lisänä on päärynää, karvasmantelia ja vähän toffeeta. Maussa päällimmäisenä on kookoksen sävy, mutta muuten se on melko neutraali eikä hedelmäisyys ole kovin runsasta. Hapokkuus on suhteellisen hentoa, samoin jälkimaun pieni kirpeys ja karvaus. Kokonaisuus on ihan siisti mutta vähän mielenkiinnoton, eikä maku yllä aivan tuoksun tasolle ainakaan näin varttimagnumista nautittuna. 85
Vieux Chateau Certan 1995 Viini on harmittavasti lievästi korkkivikainen. - Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin En Champs Vieille Vigne 1996 Tämä burgundi korkkivikaisen VCC:n tilalle pikaisesti dekantterin kautta tarjolle. Tuoksu on varsinkin tuoreeltaan "punaisempi", enemmän gevreymäinen kuin aiemmilta kerroilta muistin: karpaloa ja terävähköä punaherukan sävyä, ripaus paprikaakin. Myöhemmin aromit tummentuvat, mukaan tulee boysenmarjaa ja lakritsia, sekä häivähdys kypsyydestä kielivää lehtikarikkeen sävyä. Maku on mukavan mehukas ja aika hapokkaasti marjainen: karhunvatukkaa, punaherukkaa, jopa hieman tuoreen mustaherukan sävyä. Jälkimaussa on sipaus suolaista salmiakkia, raudan sävyttämää mineraalisuutta sekä terävähkösti hapokkuutta. Mortet'lle tutusti jo näin kylätasolla varsin konsentroitunut ja samalla särmikkään rustiikkinen kokonaisuus. Hapokas kulmikkuus ei ole tästä parissa vuodessa juuri tasoittunut, mutta ehkä hedelmäisyyden paras terä on aavistuksen hiip...
Kommentit
Lähetä kommentti