85-tastingin huipentaneen kaksikon aiheuttamien henkisten maininkien tasaantuessa sain vielä maistaa Charles Heidsieckin edesmennyttä Mis en Cavea: viini on pohjimmiltaan talon tunnetusti huippulaadukas NV-samppanja, jonka kellaroinnin aloitusvuosi on kuluttajalle lisäetiketin avulla erikseen ilmoitettu. Käytännössä viini on siis edellisen vuoden, eli tässä tapauksessa 1995:n, satoa enemmän tai vähemmän runsaalla reserve-viinilisäyksellä terästettynä. Hauskana kuriositeettina todettakoon, että olen maistanut viinin suhteellisen tuoreena tapauksena joskus alun toistakymmentä vuotta sitten.
Tuoksussa on hentoa herkkusienimäisyyttä, leipätaikinaa, kypsän omenan tyylistä keltaista hedelmää sekä toisaalta vähän vihreämpää herukkaisuuttakin. Maku on melko runsas ja varsin makean hedelmäinen - niin, että se tuntuu jopa hiukan peittävän nyansseja alleen. Sävyinä erottuu silti helposti ainakin kypsää omenaa, keltaista luumua ja vähän ananasta. Hapokkuus on yhä hyvää ja jälkimaku sekin on kohtuullisen pitkä.
Maistelin tätä sokkona, ja ehkä pienestä loppuillan epäterävyydestä johtuen sain yleensä suhteellisen helposti tunnistettavan talon kohdalleen vasta pienellä johdattelulla - oikea ikäluokka ja tietty NV-tyylisyys oli sentään löytynyt jo sitä ennen. 91
Kommentit
Lähetä kommentti